top of page

POTATO POWER 2019

kilpailijat & tulokset

JIRI GRÖNMAN

Porissa asuva kolminkertainen Suomen Vahvin Mies (2014, 2016, 2019) Jiri Grönman, 28v,  tulee Markku Suonenvirran mukana Potato Power -tapahtumaan, ja on mukana kilpailussa kirittämässä kaikkia koviin suorituksiin. Jiriltä saa myös vinkkejä lajeihin.

 

"Krusifiksiä en ole ikinä kisassa tehnyt, joten ensikertaa kilpailu-uralla sitä koitetaan."

voimamies-2.jpg

TOMMI HONKA

Tommi on syntynyt vuonna 1998 Tyrnävällä. Hänen harrastuksiin kuuluu kuntosaliharjoittelun ohella perhokalastus. Punttisalilla hän käy Tyrnävän Sekran salilla ja tavoitteena on osallistua Suomen vahvinmieskisoihin. 

Perunamarkkinoiden vahvin -kisat on Tommin mukaan "Hyvä paikka katsoa, kuinka paljon poweria tarvitaan, että voi väittää olevansa vahvamies."

Vuoden 2019 perunamarkkinakisat on Tommille ensimmäiset voimamieskisat ja hyvää kilpaharjoitusta muita vastaan.

ROOPE KÄRKKÄINEN

Vuonna 2001 syntynyt Roope harrastaa voimanostoa ja tavoitteena hänellä on kilpailla vähintään SM-tasolla voimanostossa. Vasta Liminkaan muuttanut Roope on asunut melkein 15 vuotta Tyrnävällä ja toteaakin kisaan osallistumisesta: "kun voimanostossa olen aika vahva ja tyrnäväläistä verta kehossa, niin aina nyt vahvamieskilpailuissakin pärjää" .

 

Roopen muita harrastuksia ovat uinti ja perhokalastus. Hän opiskelee turvallisuusalaa Limingassa ja treenaa Limingassa Prässin salilla.

KARI HEIKKILÄ

Kari, 38v, on harjoitellut voimanostoa ja käynyt salilla noin neljä vuotta. Kolmen lapsen isällä treenaaminen on jäänyt välillä harvemmalle, mutta välillä on ehtinyt treenata myös tosissaan. Maalaispoikana itseään pitävä Kari tekee työkseen sahan kunnassapitoa ja ajelee teuraskarjaa, kuten tosiäijän kuuluu.

JUHA HARINEN

Säkylässä asuva 33 vuotias Juha on harrastanut voimanostoa vajaat kaksi vuotta. Kilpailemaan hän ryhtyi alkuvuonna 2019 ja menestystä tuli heti: hopeaa BSTC kauden avauskisan keskisarjassa ja Mattila Bros Strongman Challenge -kisasta voitto.

Pienyrittäjänä maanrakennusalalla toimiva Juha kuvailee treenaamistaan autotallitasoiseksi, mutta kehitys on ollut hyvää, kuten kisamenestyskin osoittaa.

JOHANNA KEMPPAINEN

Vuonna 1979 syntyneellä Johannalla on vasta kaksi vuotta kuntosaliharjoittelua takana. Hän harjoittelee K. Mäkisalon kuntosalilla Revonlahdella ja harrastaa myös nyrkkeilyä ja lenkkeilyä. Johanna kertoo kuntosaliharjoittelun vieneen  mennessään ja nälkä on kasvanut treenien myötä.

 

"Ensimmäistä kertaa lähden haastamaan itseäni voimalajikisoihin. Innolla ja periksiantamattomalla asenteella olen mukana kisaamassa pottumarkkinoiden vahvin nainen tittelistä."

MARIANNE VILPPOLA

Vuonna 1990 syntynyt Marianne harrastaa nyrkkeilyä ja kuntosaliharjoittelua. Kipinä voimalajeihin heräsi, kun katseli oman treenin ohella Suomen vahvin mies -kisaan tähtääviä harjoittelijoita. Lajissa mahtavaa on itsensä kehittäminen ja se, ettei koskaan ole valmis. 

 

”Tärkeintä on itsensä haastaminen.” 

 

Vuoden 2019 perunamarkkinakisat ovat ensimmäiset voimakisat.

PIRITTA HANNUKARI

40 vuotias Piritta ajaa työkseen ajoneuvonostoria. Hän asuu Ruukissa ja treenaa Revonlahden Voimailijoiden salilla. Saliharjoittelua hänellä on takana noin 7 vuotta. Salitreenien lisäksi Piritta harrastaa kädenvääntöä kilpailumielessä ja vähemmän aktiivisesti kuntonyrkkeilyä, kahvakuulailua ja ulkoilua pyöräilyn sekä lenkkeilyn muodossa.

 

Vuonna 2018 Piritta osallistui Ruukin vahvin -kisaan.

(Kuva: ©Tmi Luovalintu) 

MARIA KAAKINEN

Vuonna 1999 syntynyt Maria on asunut Tyrnävällä maatilalla lähes koko ikänsä ja ollut kesätöissä maitotilalla usean vuoden ajan. Pesäpalloa hän on pelannut kauan ja sen ohella alkanut käymään kuntosalilla.

 

"Tyrnävän Sekran salilla on tullut vietettyä aikaa niin talvella kuin kesälläkin tarkoituksena itseni kehittäminen ja hyvän fiiliksen hakeminen. Ennen en ole käynyt voimakisoissa, mutta nyt kun sellaiset tässä kotikylässä järjestetään, niin miksi en lähtisi kokeilemaan jotain uutta."

RIIA NIEMINEN

30-vuotias Riia on kahden lapsen äiti Torniosta ja elämäntapamuuttuja, joka on viimeisen kolmen vuoden aikana ollut terveysliikkuja, juoksija ja viime vuoden marraskuusta alkaen voimailija. Hän on kulkenut Athlete Gymillä reilu kaksi vuotta.

 

"Vuosi sitten ilmestyi salin seinille ilmoitus mahdollisuudesta kokeilla voimamieslajeja, tartuin tähän tilaisuuteen ja sillä tiellä ollaan. Rakastan haastaa itseäni ja kroppaani, mutta kyllä yhteisöllisyys on tämän lajin ehdottomasti paras puoli!"

MARTTI HARJAPÄÄ

Martti on 31-vuotias kahden pojan isä Siikajoelta.

 

"Ammatiltani olen kirvesmies. Aloitin voimamieslajeissa kilpailun vuonna 2010 ja sitä ennen kilpailin voimannostossa."

TONI OINAS

Toni on  26-vuotias sairaanhoitaja Torniosta. Salitreeniä hänellä on takana 11 vuotta ja vahvamieslajeja 2018 elokuusta lähtien.

 

"Tällä hetkellä treenit maistuu Tornion Athlete Gymillä. Parasta vahvamieslajeissa on toiminnallisen voiman kehittäminen, sillä siitä on toisinaan paljon hyötyä myös muussa elämässä. Toisaalta myös omien henkilökohtaisten ennätysten rikkominen houkuttelee kerta toisensa jälkeen raudan ääreen."

ILKKA ISOMAA

Ilkka on 32-vuotias yhden tyttären isä Limingasta. Kuntosalia ja voimailua hän on harrastanut vuodesta 2013 saakka. 

 

"Ensimmäiset vuodet olivat lähinnä sellaista harrastelijan hommaa. Muutaman viimeisen vuoden ajan on kuitenkin tullut otettua treenaaminen tosissaan ja tullut tavoiteltua salilla parempia tuloksia. Kautta aikain uteliaisuus vahvamieskisoja kohtaan on ollut suurta ja nyt perunamarkkinoiden vahvin kisan myötä pääsen testaamaan kilpailua vahvamies lajeissa. "

bottom of page